Gyömbéres epres limonádé

20160207_203812

Már megint meleg van…itt a szubtrópusokon azért ez nem egy meglepő dolog. Ez a recept is egy fülledt, meleg napon, egy véletlen folytán született meg.

Volt egy kis doboz eprem közel a punnyadáshoz és egy kis maradék gyömbérem, szóval úgy gondoltam összekombinálom őket, aztán majd lesz valami. Csodák csodájára meglepően fincsi lett, a különleges ízével együtt…

Tehát így készül az epres limonádé gyömbérrel megbolondítva,

Hozzávalók:

Elsőként a gyömbért és a cukrot egy kis vízzel feltesszük főzni, amikor a cukor elolvadt és felforrt az elegyünk akkor el is készült a gyömbéres cukorszirupunk, levesszük a tűzhelyről majd félretesszük és hagyjuk kihűlni.

 A megmosott és megtisztított epret az előzőleg elkészített cukorsziruppal, a lime-ok kifacsart levével és a vízzel összeturmixoljuk…és voila készen is van az enyhén csípős, de remekül hűsítő limonádénk:)

Tovább a blogra »