Spicy Momma

Gyömbéres epres limonádé

20160207_203812

 

Már megint meleg van…itt a szubtrópusokon azért ez nem egy meglepő dolog. Ez a recept is egy fülledt, meleg napon, egy véletlen folytán született meg.

Volt egy kis doboz eprem közel a punnyadáshoz és egy kis maradék gyömbérem, szóval úgy gondoltam összekombinálom őket, aztán majd lesz valami. Csodák csodájára meglepően fincsi lett, a különleges ízével együtt…

Tehát így készül az epres limonádé gyömbérrel megbolondítva,

Hozzávalók:

  • 20 gramm negyedannyi cukorhelyettesítő, vagy 80 gramm cukor
  • 15 dkg eper
  • 6 dl víz
  • 5 darab pici lime (itt aprók teremnek

    ), citromból elég egy fél
  • 2 cm gyömbér, megpucolva és finomra vágva

Elsőként a gyömbért és a cukrot egy kis vízzel feltesszük főzni, amikor a cukor elolvadt és felforrt az elegyünk akkor el is készült a gyömbéres cukorszirupunk, levesszük a tűzhelyről majd félretesszük és hagyjuk kihűlni.

 A megmosott és megtisztított epret az előzőleg elkészített cukorsziruppal, a lime-ok kifacsart levével és a vízzel összeturmixoljuk…és voila készen is van az enyhén csípős, de remekül hűsítő limonádénk:)

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!