Már megint meleg van…itt a szubtrópusokon azért ez nem egy meglepő dolog. Ez a recept is egy fülledt, meleg napon, egy véletlen folytán született meg.
Volt egy kis doboz eprem közel a punnyadáshoz és egy kis maradék gyömbérem, szóval úgy gondoltam összekombinálom őket, aztán majd lesz valami. Csodák csodájára meglepően fincsi lett, a különleges ízével együtt…
Tehát így készül az epres limonádé gyömbérrel megbolondítva,
Hozzávalók:
- 20 gramm negyedannyi cukorhelyettesítő, vagy 80 gramm cukor
- 15 dkg eper
- 6 dl víz
- 5 darab pici lime (itt aprók teremnek
), citromból elég egy fél - 2 cm gyömbér, megpucolva és finomra vágva
Elsőként a gyömbért és a cukrot egy kis vízzel feltesszük főzni, amikor a cukor elolvadt és felforrt az elegyünk akkor el is készült a gyömbéres cukorszirupunk, levesszük a tűzhelyről majd félretesszük és hagyjuk kihűlni.
A megmosott és megtisztított epret az előzőleg elkészített cukorsziruppal, a lime-ok kifacsart levével és a vízzel összeturmixoljuk…és voila készen is van az enyhén csípős, de remekül hűsítő limonádénk:)
Kommentek