A pisang goreng (ejtsd:piszáng goreng), vagyis más néven a sült banán, nagyon népszerű étel Indonéziában. Nem véletlenül, mert amellett, hogy olcsó, nagyon finom is. A gorengan árusok délután 5-6 óra tájban kezdik el árulni a bő olajban sült csemegéket, többek között a sült banánt is. Az indonézek leginkább desszertnek vagy nassolnivalónak fogyasztják magában ,esetleg egy kis mézzel vagy barna cukor sziruppal meglocsolva.
Nálunk is nagy kedvenc, ezért én is elkészítettem. A receptet egy indonéz lánytól kaptam, kipróbáltam és nagyon finom lett.
De nem kell feltétlenül Indonéziába utaznod, hogy megkóstolhasd ezt a nyalánkságot, mert a hozzávalók otthon is beszerezhetők. Nagyon könnyű elkészíteni, gyors finomság (20 perc és kész).
Nálunk is nagy kedvenc, ezért én is elkészítettem. A receptet egy indonéz lánytól kaptam, kipróbáltam és nagyon finom lett.
Szereted a banánt? Ha igen, akkor ezt egyenesen imádni fogod!
Bár nem diétás, de glutén- és tej- és tojásallergiások is bátran fogyaszthatják:)
Hozzávalók (4 adag pisang gorenghez):
- 4 banán (itt lehet speckó banánt kapni, de az otthon kapható import is ugyanolyan jó, csak az a lényeg, hogy érett legyen)
- a bundához: 75 gramm rizsliszt
1 evőkanál tápiókaliszt
125 ml hideg víz
1 csipet só
- olaj a kisütéséhez (én kókuszolajat használtam, mert az van itthon, de bármilyen növényi olajjal működik)
A bundához való liszteket a sóval meg a vízzel simára keverjük. A meghámozott banánt középen kettévágjuk, majd hosszában is elszeleteljük. Közben bő olajat hevítünk, az előzöleg összekutyult lisztes keverékbe mártogatjuk a banánokat, végül a forró olajban gyorsan, aranybarnára sütjük.
Tádádádám: már el is készült a házi pisang goreng, ami kívül ropogós, belül pedig édes és krémes:)
Ehetjük magában, vagy tehetünk egy adag vanília fagyit mellé. De a tetejét mézzel meglocsolva, vagy fahéjas porcukorral megszórva sem rossz.
Jó étvágyat kívánunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: